• Plavecký výcvik

          • Plávanie ako jedna z foriem rekreačného športu patrí u nás k najpopulárnejším a najmasovejším druhom športu vôbec. Je ideálnym motivačným prostriedkom na získavanie pozitívnych postojov k pohybovým aktivitám a športu žiakov počas celého roka. 

                V týždni od 16. 10. do 20. 10. 2023 sme absolvovali so žiakmi 5., 6. a  7.  ročníka základný  a zdokonaľovací plavecký výcvik v Bardejove.     Žiaci boli rozdelení  do dvoch družstiev a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti pod vedením inštruktorov plávania.. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť. Na konci každý získal "mokré vysvedčenie".

                                                                                                                                                     /ĽR/

             

          • Školský výlet Punkevní jaskyňa – Brno – Špilberk - Lednice

          • V skorých ranných hodinách začiatkom októbra sa žiaci 7., 8. a  9. ročníka ZŠ Kružlov vybrali spoločne na výlet do Čiech. Na výlete nás sprevádzali: pán učiteľ Kýpeť, pani učiteľka Mokrišová a pani učiteľka Onderčaninová. Naším cieľom bolo navštíviť Punkevní jaskyňu, spoznať mesto Brno, pozrieť si hrad Špilberk a krásny zámok v Ledniciach.

                 Po ôsmich hodinách cesty sme šťastne dorazili do Moravského krasu. Vláčikom sme sa vyviezli až k jaskyni. Prešli sme časť jaskyne peši a časť sme sa viezli na člnkoch. Bolo to úžasné, ale zároveň sme sa aj trošku báli. Po prehliadke jaskyne sme sa vybrali pešo na túru do kopca k priepasti Macocha. Pohľad zhora bol nádherný.

                 Z  jaskyne sme sa presunuli do Brna. Je to krásne starobylé mesto s  množstvom kultúrnych pamiatok. Mestom nás viedla sprievodkyňa, ktorá nám rozprávala rôzne zaujímavosti o Brne. Po skončení prehliadky sme sa mohli sami rozísť po meste. Šli sme na obed a každý sa mohol sám pohybovať po námestí. Najviac nás lákali obchodné centrá, kde sme boli asi všetci.

                 Vo večerných hodinách sme opustili centrum Brna a išli sme sa ubytovať do hotela v Pánskej Liche pri Brne. Po večeri sme sa ešte trošku porozprávali a unavení po celom dni sme si ľahli spať. Budíček sme mali ráno o 7. hodine a po raňajkách sme vyrazili na hrad Špilberk. Bolo to pekné miesto. Tie podzemné a chladné chodby, kde kedysi väznili ľudí, v nás vyvolali zmiešané pocity. No ten výhľad z hradu na celé Brno stál za to.

                 Z hradu naša cesta viedla opäť na jedno z námestí v Brne. Po dobrom obede a prechádzke námestím sme v popoludňajších hodinách pricestovali do moravskej obce Lednice. Tam nás čakala prehliadka nádherného novogotického zámku. Zámok nás očaril svojou mohutnosťou, vzhľadom a  krásnym okolím. Ten park a tá a záhrada, to sa nedá opísať slovami, to treba vidieť! Ešte chvíľu sme sa poprechádzali po záhrade a okolo jazera. Tu sa náš výlet skončil.

                 Po návšteve očarujúceho zámku sme nasadli do nášho autobusu a plní krásnych zážitkov sme sa vrátili v nočných hodinách opäť na Slovensko pred našu školu v Kružlove.

                 Vďaka patrí všetkým učiteľom našej školy, ktorí zorganizovali taký skvelý výlet do Moravského krasu.

             

            Sára Legnavská,  9. ročník

          • Memoriál Mgr. Jozefa Harňáka

          • Dňa 13.10. 2023 sme sa so žiakmi 1. a 2. stupňa zúčastnili X. ročníka Memoriálu Mgr. Jozefa Harňáka v cezpoľnom behu, ktorý sa konal na futbalovom ihrisku v Malcove. Do úspešného cieľa dobehlo približne 130 žiakov z desiatich  základných škôl. Súťaž bola rozdelená podľa vekových kategórií žiakov.

             Eliška Ďzundová, žiačka 3. ročníka, si vybojovala krásne 3. miesto v kategórií najmladších žiakov. Blahoželáme.

                                                                                                                                  D.L.