• Oznam

          • Važení rodičia!

            Prosíme tých rodičov, ktorí si ešte nevyzdvihli preplatky na stravnom za obdobie 1 – 4/2023, aby tak urobili 30.06.2023 do 11.30 hod.

            Ďakujem.                        

                                                                                                          Tokárová

          • Riaditeľské voľno!

          • Riaditeľka  Základnej školy v Kružlove oznamuje, že v súlade s § 150 odst. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) udeľuje riaditeľské voľno 28. júna  2023 žiakom 1. až 9. ročníka z dôvodu metodického dňa učiteľov.

            V prevádzke nebude ani ŠKD. Vyučovanie bude pokračovať 29. júna 2023.

            Prevádzka MŠ je riadne zabezpečená.

                                                                            Mgr. Mária Lazorová, riaditeľka školy

          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            V súvislosti s poskytnutím dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa na obdobie od 01. 09. 2023 do 31. 12. 2023, v súlade so zákonom č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR je potrebné predložiť listiny nevyhnutné na poskytnutie dotácie.

            V tejto súvislosti informujeme, že o dotáciu musí  zákonný zástupca  písomne požiadať.

            20. 06. 2023 žiaci ZŠ Kružlov prevzali zápisné lístky spolu so žiadosťou o poskytnutie dotácie, ktoré je potrebné vyplniť a najneskôr do 23. 06. 2023 odovzdať triednemu učiteľovi.

            Zároveň žiadam rodičov, aby do 26. 06. 2023 do 8.00 hod. vyhlásili svoje deti zo stravy v prípade, že sa nezúčastnia výchovno-vzdelávacieho procesu od 26.06.2023 – 30.06.2023. Po tomto termíne nebude možné dieťa zo stravy vyhlásiť.

             

            Ďakujem                                                                            Alena Tokárová

                                                                                                                vedúca ŠJ

          • Deň plný prekvapení

          • 7. 6. 2023 sa žiaci 6. a 7. ročníka našej školy vybrali na poznávací výlet do Prešova. Rozhodli sa navštíviť Solivar, o ktorom mnohí síce počuli, ale  veľa o ňom nevedeli. Po príchode do sídla múzea, bývalého skladu soli, sa začalo nielen putovanie po rôznych miestach v blízkosti tejto budovy, ale najmä putovanie v čase, ktoré bolo pre nás naozaj príjemným prekvapením. Prvou našou zastávkou bola budova gápľa nad šachtou Leopold, v ktorej sme sa oboznámili so spôsobom získavania soli z  podzemných zásob. Nasledovala návšteva zásobníkov soľanky a  varne soli s  podrobným výkladom. Prehliadku sme ukončili tam, kde sme ju aj začali – v sídle múzea, kde sme mohli vidieť posledný balíček soli zo Solivaru v Prešove. Prežili sme deň plný prekvapení a uvedomili sme si, že aj v našom blízkom okolí sa môžu nachádzať zaujímavé miesta, ktoré sa oplatí objavovať.

                                                                                                                                    I.O.

          • Branný viacboj žiakov základných škôl

          • V areáli prírodného kúpaliska a Farmy Busov Gaboltov sa 6.6.2023 uskutočnilo okresné kolo v brannom viacboji žiakov základných škôl do 15. rokov. Našu školu reprezentovali dve trojčlenné zmiešané družstvá v zložení V. Micheľová , T. Kuruc, T. Sterančák - 5. ročník a L. Bučková -7. ročník, J. Luščak, F. Hanko - 8. ročník. V dobrom športovom nasadení mladší žiaci nazbierali skúsenosti a starší získali 3. miesto.     

                                                                                                                                                      L.R.          

          • Divadelný pondelok v Kežmarku

          • Dňa 29.5.2023 sme s mladšími žiakmi našej školy navštívili divadelné predstavenie na Kežmarskom hrade – Frankensteinova teta. Všetci malí, ale aj veľkí  žiaci so zatajeným dychom sledovali príbehy strašidiel a ľudí na tajomnom hrade Frankenstein. Tak, ako to v rozprávkach býva, všetko napokon dobre dopadlo a my sme sa vrátili obohatení o nové zážitky.

                                                                                                                             J.R.