• Oznam

          • Vážení rodičia,

                        z dôvodu nepriaznivo sa vyvíjajúcej pandemickej situácie sme nútení  predĺžiť dištančnú formu výchovno-vzdelávacieho procesu prostredníctvom informačných technológií so súhlasom zriaďovateľa o ďalší týždeň:

            od 12. októbra 2020 (pondelok) do 16. októbra 2020 (piatok).

            Predpokladaný nástup do školy je 19. októbra 2020.  O prípadných zmenách budeme informovať na webovej stránke školy.

                                                                                       

                                                                                                                  Mgr. Mária Lazorová

                                                                                                                        riaditeľka školy

          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľka ZŠ v Kružlove, z dôvodu šírenia  COVID-19, po konzultácii a usmernení RÚVZ v Bardejove, a so súhlasom zriaďovateľa

            prerušuje prezenčný výchovno-vzdelávací proces a prechádza na dištančné vzdelávanie

            od 5. októbra 2020 (pondelok) do 9. októbra 2020 (piatok).

            Predpokladaný nástup do školy je 12. októbra 2020.  Podrobnejšie informácie o forme dištančného vzdelávania dostanú žiaci od svojich triednych učiteľov prostredníctvom www.bezkriedy.sk .

             

                                                                                                                                 Mgr. Mária Lazorová

                                                                                                                                     riaditeľka školy

          • Usmernenie k postupu škôl a školských zariadení pri realizácií výchovno-vzdelávacieho procesu počas mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením Covid-19

          •             Bratislava 30.09.2020

            Nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia sa bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy neodporúča realizovať:

            • organizáciu škôl v prírode a lyžiarskych výcvikov, a to ani dennou formou
            • organizácia kultúrnych, umeleckých a tanečných aktivít mimo povinného výchovno-vzdelávacieho procesu (napr. stužková, venčeky, besiedky a pod.)
            • krúžkovú činnosť pre deti a žiakov.

            Nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia sa  bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy odporúča nasledovné aktivity realizovať dištančnou formou:

            • rodičovské združenia
            • zasadnutia rady rodičov, rady školy a pod.
            • všetky zasadnutia a stretnutia študentských organizácií (študentský parlament, študentský senát, rady študentov a iné)

            Telesná a hudobná výchova sa nad rámec opatrení vyplývajúcich z manuálov opatrení pre školy a školské zariadenia, bez ohľadu na farbu semaforu predmetnej školy, odporúča realizovať len teoretickou formou.

            Celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ, podľa zákon 440/2015 Z.z., § 58 písm. p.)  sa môže realizovať do dvoch mesiacov od skončenie mimoriadnej situácie.  Školy následne zadajú výsledky žiakov z školy do ISTŽ - https://www.testovanieziakov.sk, a to najneskôr do troch mesiacov od skončenie mimoriadnej situácie (v rámci školského roka). Certifikáty im budú vydané do dvoch mesiacov od zaslania výsledkov žiakov do ISTŽ.

            Predmetné usmernenie je platné a účinný po dobu, kým nebude zverejnená jeho aktualizácia na webovom sídle Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

          • O z n a m

          • Riaditeľstvo Základnej školy, Kružlov 94, 086 04 Kružlov  na základe usmernenia a odporúčania RÚVZ v Bardejove a v súlade s Manuálom opatrení pre ZŠ oznamuje, že   sa vyučovanie od  zajtra t.j. 30.9.2020

            v ročníkoch 3., 4., 7. a 9.

                mení z prezenčnej  formy na dištančnú formu.

            Žiaci týchto tried sa vzdelávajú z domu podľa pokynov svojich vyučujúcich a až do odvolania nenavštevujú školu. Ostatné triedy pokračujú v riadnom vyučovaní.

            Prosíme Vás, aby ste sledovali zdravotný stav Vašich detí.

            O ďalšom postupe Vás budeme informovať, preto sledujte, prosím, stránku školy.

                                                                                                                                  Mgr. Mária Lazorová

                                                                                                         riaditeľka školy

          • AKTUALIZOVANÉ DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE PRE RODIČOV PLATNÉ OD 16. 09. 2020

          • Žiak si v šatni do skrinky odloží rezervné rúško, jedno rezervné musí mať vždy v dosahu (pre prípad znečistenia svojho používaného rúška).

             

            Vstup cudzích osôb do školy

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľkou školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby  (Vyhlásenie návštevníka školy o bezinfekčnosti  - tlačivo na stiahnutie nájdete pod textom). Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy či žiaka.

            Na komunikáciu externých osôb so školou počas pracovných hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (elektronicky, telefonicky, písomne ), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľky školy za vyššie uvedených podmienok.

             

            Prerušenie dochádzky žiaka

            Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a že nemá nariadené karanténne opatrenie  (Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa  - tlačivo na stiahnutie nájdete pod textom).

            Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľky školy.

            Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Pri podozrení na ochorenie v prípade žiaka

            Podozrivý žiak nenavštevuje školské zariadenie. Ak je podozrivý podrobený RT-PCR testu a výsledok je:

            • Negatívny, zákonný zástupca informuje školu, výučba pokračuje v štandardnom spôsobe. Podozrivého žiaka manažuje miestne príslušný RÚVZ, alebo všeobecný lekár pre deti a dorast.
            • Pozitívny, zákonný zástupca informuje školu. Podozrivého žiaka ďalej manažuje miestne príslušný RÚVZ alebo všeobecný lekár. Škola prechádza sa do oranžovej fázy podľa usmernenia tohto materiálu.
            • V prípade že podozrivý nie je podrobený RT-PCR testu, podozrivého manažuje miestne príslušný RÚVZ, alebo všeobecný lekár pre deti a dorast. Škola sa ďalej riadi usmerneniami miestne príslušného RÚVZ.

            Pri podozrení na ochorenie v prípade zákonného zástupcu

            Pri podozrení na ochorenie v prípade zákonného zástupcu alebo osoby v úzkom kontakte so žiakom alebo so zamestnancom školy výučba v zelenej fáze prebieha štandardným spôsobom (s výnimkou podozrenia ochorenia viacerým pedagogickým zamestnancom s nariadenou karanténou) a škola v prípade potreby poskytuje plnú súčinnosť miestne príslušnému RÚVZ.

             

          • Vážení rodičia,

          • blíži sa začiatok školského roka 2020/2021 a v súvislosti s ochorením COVID-19 prosíme o dodržiavanie nasledovných pokynov.

             

            1. Organizácia prvého dňa v škole – 2.9.2020

            Prváci

            1. Nástup do školy 2. septembra 2020 je od 7:30 do 7:55 hod.. Na slávnostné otvorenie môže prísť len 1 zákonný zástupca (žiaci idú rovno do tried).
            2. Rodičia odovzdajú triednej učiteľke zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu pri prvom nástupe do školy (tlačivo na stiahnutie nájdete pod textom).
            3. Deťom, rodičom/alebo sprevádzajúcej osobe/ bude zmeraná teplota pred vstupom do školy.
            4. Do budovy školy všetci vstupujú s rúškom na tvári a po dezinfekcii rúk. Rúška sú po celú dobu v škole pre rodičov povinné. Deti si po odvedení do triedy môžu rúška v triede zložiť.
            5. Každé dieťa má dve rúška a balík papierových vreckoviek, ktoré zabezpečí rodič.
            6. Slávnostné otvorenie školského roka bude prebiehať v triedach cez školský rozhlas.
            7. Školský klub detí v deň nástupu nebude v prevádzke. V prevádzke bude od 3.9.2020.
            8. Ukončenie bude približne o 9:15 hod..

             

            2.– 9. ročník

            1. Nástup 2. septembra 2020 je od 7:30 do 7:55 hod., slávnostné otvorenie šk. roka je o 8:00 hod. cez školský rozhlas , ukončenie bude približne o 9:15 hod., (žiaci do tried vstupujú v  prezuvkách).
            2. Žiaci vchádzajú do budovy s rúškom na tvári a po dezinfekcii rúk.
            3. Rodičia do budovy školy nevstupujú.
            4. Každý žiak má so sebou 2 rúška a balík hygienických vreckoviek, ktoré zabezpečí rodič.
            5. Žiaci odovzdajú svojim triednym učiteľkám zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu pri prvom nástupe do školy (tlačivo na stiahnutie nájdete pod textom). Bez podpísaného tlačiva nebude žiak vpustený do školy.
            6. Žiakom bude zmeraná teplota. V prípade zvýšenej teploty bude žiak umiestnený do izolačnej miestnosti. Privolaný bude rodič, ktorý si žiaka prevezme a bude kontaktovať telefonicky detského lekára.
            7. Žiak ide do triedy prezutý.
            8. Školský klub v deň nástupu nebude v prevádzke.  V prevádzke bude od 3.9.2020.

             

            2. Organizácia vyučovania v čase od 3.9. do 14.9. 2020

            Od 3.9.2020 sa vyučovanie začína pre všetkých žiakov o 7.35h.  podľa časového rozvrhu hodín.

            Hygienické pokyny

            1. Všetci žiaci nosia denne do školy 2 rúška a balík hygienických vreckoviek.
            2. V spoločných priestoroch všetci žiaci nosia rúška.
            3. Žiaci II. stupňa nosia rúška aj v triede počas vyučovania.
            4. Pri kýchaní a kašlaní je potrebné zakryť si nos a ústa vreckovkou.
            5. Žiaci používajú svoje vlastné veci, hygienické potreby a jednorazové utierky /nie uteráky/ v triede.
            6. Žiaci sa vyhýbajú dotýkaniu svojich úst, očí, nosa a tváre a cudzích vecí.
            7. Žiaci minimalizujú kontakt s inými osobami, zdravia sa bezkontaktne.
            8. Dezinfekcia spoločných priestorov sa realizuje podľa aktuálnych usmernení ÚVZ SR.
            9. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom ochorenia COVID-19 /zvýšená teplota, kašeľ, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest/ nesmie vstúpiť do školy.
            10. Žiak je povinný dodržiavať stanovené hygienické pravidlá, ich opakované nedodržiavanie je dôvodom k nevpusteniu žiaka do školy alebo k jeho vyradeniu z vyučovania.
            11. V prípade zvýšenej teploty alebo iných príznakov choroby, je žiak umiestnený v izolačnej miestnosti. Privolaní sú rodičia a žiak odchádza domov. Rodič kontaktuje detského lekára telefonicky a dodržiava jeho pokyny. Bezodkladne oboznámi školu so situáciou.

            3.Organizácia vyučovania v čase od 16.9.2020

            1. Škola sa bude riadiť podľa pokynov MŠVVaŠ SR a RÚVZ.
            2. Režim bude v zmysle Manuálu MŠVVaŠ SR a to podľa situácie školy.
            3. Vyučovanie bude podľa rozvrhu a klasického zvonenia.
            4. Hygienicko-epidemiologické opatrenia budú platiť až do odvolania MŠVVaŠ SR.

            Tlačivá:

            Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu pri prvom nástupe žiaka do školy.docx

            Písomné vyhlásenie zákonného zástupcu po prerušení dochádzky

             

            Tu si môžete prečítať všetky manuály, infografiky a informácie: 

            https://www.minedu.sk/manual-opatreni-pre-skoly-a-skolske-zariadenia-aktualizovany/

          • MILÍ ŽIACI, RODIČIA A PRIATELIA

          •  

            Dovoľujeme si Vám poďakovať za prácu a vynaložené úsilie v školskom roku 2019/2020 a zároveň Vám prajeme leto plné dobrodružstiev, oddychu, zábavy a krásnych zážitkov.

             

            Tešíme sa na stretnutie v novom šk.roku 2020/2021.

             

            Kolektív zamestnancov ZŠ Kružlov

             

             

          • Nástup žiakov 6. – 9. ročníka do školy od 22. 6. 2020

          •  

             

             

            Na základe konzília epidemiológov, MŠVVaŠ SR sa otvárajú brány škôl aj pre žiakov 6. – 9. ročníka. V deň nástupu žiaci prinesú vyhlásenie o zdravotnom stave s podpisom zákonného zástupcu, ktoré nemôže byť staršie ako 3 dni. Čestné vyhlásenie rodiča na stiahnutie nájdete nižšie.

             

             

            • Od 15.  júna 2020 (pondelok) sa bude merať teplota žiakom len sporadicky pri vstupe do školy.   

            • Ruší sa maximálny počet žiakov v triede a školskom klube.

            • Žiaci 6. až 9. ročníka nastúpia do tried 22. 6. 2020. Rodičia oznámia nástup svojho dieťaťa do školy triednym učiteľom do 14. 6. 2020.

            • Dochádzka žiakov v tomto období nie je povinná, ale dobrovoľná. Ak žiak nenastúpi, triedni učitelia sa dohodnú s týmto žiakom, kedy príde do školy odovzdať učebnice. Nové učebnice sa budú rozdávať až v septembri pri nástupe do školy.

            • Žiaci, ktorí nastúpia do školy od 22. 6. 2020 budú mať dočasný rozvrh, ktorý im oznámia triedni učitelia.

            • Cieľom účasti v škole je zistenie žiackych vedomostí, obnovenie vzájomných vzťahov, nezáväzné rozhovory, odovzdávanie učebníc, odstraňovanie poškodenia vecí a majetku tried a pod., ale aj uzatvorenie klasifikácie vyučovacích predmetov na konci školského roka.

            • Stravovanie v školskej jedálni bude prebiehať podľa vopred pripraveného harmonogramu, ktorý bude nadväzovať na harmonogram stravovania žiakov prvého stupňa.

            • 30. 6. 2020 budú vydané vysvedčenia všetkým žiakom, ktorých budeme môcť klasifikovať. Podklady na hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov za obdobie prerušeného vyučovania v školách učiteľ získava najmä z portfólií žiackych prác a rozhovormi so žiakmi, prípadne konzultáciou s rodičmi. Podkladmi sú projekty, riešenia komplexných úloh, samostatné praktické práce spracované žiakmi počas domácej prípravy s prihliadnutím na individuálne podmienky každého žiaka. 

            • V prípade zanedbávania plnenia školských povinností, nezvládnutia učebných štandardov, budú žiaci komisionálne preskúšaní. Týmto sa vysvedčenia nevydávajú v stanovenom termíne. V takomto prípade, triedni učitelia pripravia namiesto vysvedčenia oznámenia podpísané riaditeľkou, že žiak v niektorom predmete, či viacerých predmetoch nesplnil stanovené kritéria. Vyučujúci daného predmetu odôvodní rozhodnutie v tomto oznámení.

            • Komisionálne preskúšanie žiakov sa uskutoční v termíne od 25. do 26. 8. 2020.

            • Hodnotenie správania žiakov na vysvedčení sa berie iba za obdobie, keď žiaci boli a sú prítomní v škole.

            • Hodnotenie integrovaných žiakov budeme realizovať individuálne. Ak je to potrebné, konzultovať s CPPP Bardejov.

            • Vysvedčenie žiakom vydajú triedni učitelia v posledný školský deň o 8:30 hod. bez prítomnosti rodičov.

            Vyhlásenie o zdravotnom stave žiaka si môžete stiahnuť ako prílohu č.2:

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvaranie-skol

             

                                                                                                         Mgr. Mária Lazorová, RŠ

             

          • Organizačné zabezpečenie vyučovania v ZŠ v júni 2020

          •  

            • Škola pre žiakov je otvorená v čase od 7:00 do 16:00 hod.
            • Ak sa rodič v priebehu júna rozhodne, aby dieťa začalo navštevovať školu a zatiaľ nie je prihlásené na prezenčné vzdelávanie, môže tak urobiť až od pondelka nasledujúceho týždňa s tým, že to dopredu oznámi.

            Zákonný zástupca:

            • Pri prvom nástupe žiada do ZŠ alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do ZŠ v trvaní viac ako 3 dni, predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Čestné vyhlásenie rodiča nájdete na stiahnutie nižšie.
            • Zabezpečí pre dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
            • Ak je u dieťaťa podozrenie na COVID_19, o tejto situácii bezodkladne informuje vyučujúceho a riaditeľku školy.
            • Každý deň od 7:00 hod. sa uskutoční ranný filter – meranie teploty, dezinfekcia rúk. Žiaci sú rozdelení v školskom klube do samostatných skupín podľa ročníkov. 

            Obed:

            • V školskej jedálni sú stoly rozdelené do 2 zón, kde každý žiak sedí pri stole sám.
            • Na obed so žiakmi ide triedna učiteľka.
            • Žiaci nestoja v rade a nečakajú na jedlo, ale rovno si sadnú na miesto vo svojej zóne.
            • Na každom stole je pripravený tanier, zabalený príbor.
            • Každý žiak je obsluhovaný a všetko jedlo je mu položené na stôl.
            • Keď sa žiak naobeduje, po súhlase učiteľky odnesie špinavý riad k okienku.

            Časy na obed v približných časových intervaloch:

            • 11:05 – 11:25 hod. → 5. ročník
            • 11:35 – 11:55 hod. → 2. a 3. ročník
            • 12:05 – 12:25 hod. → 1. a 4. ročník
            • Žiaci, ktorí nechodia na obed, končia vyučovanie ako celá trieda, po skončení vyučovania odchádzajú domov.
            • Na obed sa chodí v uvedenom čase, nie podľa zvonenia. 

             

            ŠKD:

            • Prebieha v triedach v pavilóne A (nová budova) a vonku.
            • 1. skupina – vychovávateľka Klimeková
            • 2. skupina – vychovávateľka Maňková
            • 3. skupina – učiteľka II. stupňa
            • Škola sa pre žiakov zatvára o 16:00 hod.

                                                                                                                                  

                                                                                                                   .........................................

                                                                                                                    Mgr. Mária Lazorová, RŠ   

             

          • Otvárame školu od 01. 06. 2020 pre 1. až 5. ročník ZŠ

          •  

            Vážení rodičia,

             

            na základe odporúčaní MŠVVaŠ SR a Úradu verejného zdravotníctva SR zo dňa 18. 05. 2020 sme pripravení spustiť prevádzku ZŠ pre žiakov 1. až 5. ročníka za nasledovných podmienok:

             

            • Škola prešla dezinfekciou.

            • Prvý deň žiak vstupuje do školy len na základe vyplneného vyhlásenia o zdravotnom stave.

            • Vyučovanie bude prebiehať v jednotlivých ročníkoch – nemenný kolektív.

            • Ráno pri príchode do školy prebehne vstupná dezinfekcia a meranie teploty každého žiaka, rodičia do budovy školy nesmú vstupovať.

            • Každý žiak musí mať náhradné rúško, ktoré si odloží do šatňovej skrinky a hygienické vreckovky.

            • Prevádzka školy bude od 7:35 hod. do 16:00 hod..

            • Každý deň budú 4 vyučovacie hodiny a následne ŠKD do 16:00 hod..

            • V triedach budú žiaci bez rúšok.

            • Výber dieťaťa zo školy a ŠKD bude umožnený len členom rodiny.

            • Každý deň bude zabezpečená dezinfekcia na chodbách, v triedach aj na toaletách.

            • Podávanie obedov sa uskutoční za dodržiavania bezpečnostných opatrení.

             

            Je potrebné, aby žiak v prvý deň nástupu do školy doniesol vypísané vyhlásenie o zdravotnom stave dieťaťa, ktoré si môžte stiahnúť ako prílohu č.2

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvaranie-skol

             

             

             

             

             

             

             

          • Hodnotenie – klasifikácia predmetov

          •  

             

             

            Na základe Usmernenia ministra školstva Branislava Gröhlinga na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 zo dňa 6. apríla 2020

             

            riaditeľka ZŠ Kružlov oznamuje 

             

            neklasifikovanie predmetov, ktoré pôvodne boli klasifikované, keďže podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ich výchovno-vzdelávacie ciele plnohodnotnou realizáciou. Týka sa to týchto výchovných predmetov na I. a II. stupni:

             

            • telesná a športová výchova,

            • výtvarná výchova,

            • hudobná výchova,

            • informatika,

            • pracovné vyučovanie,

            • technika,

            • občianska náuka,

            • dopravná výchova.

            Hodnotenie v uvedených predmetoch bude nahradené slovom „absolvoval“.

             

            Ostatné predmety v 2. až 9. ročníku na konci školského roka budú klasifikované, teda hodnotené známkou.

             Zároveň oznamujem rodičom žiakov 1. ročníka, že podľa tohto usmernenia sa priebežné aj záverečné hodnotenie prvákov realizuje slovne.

             

             

             

                                                                                                             Mgr. Mária Lazorová, RŠ

             

          • Zápis do 1.ročníka

          •  

             

             

             

             

             

             

                        Vážení rodičia budúcich prvákov!

             

            Opäť je tu čas kedy sa rozhodujete, ktorá základná škola bude pre Vaše dieťa tá správna, ktorá im vytvorí príjemnú atmosféru, ponúkne tvorivé humánne prostredie, profesionálny prístup učiteľov, zaujímavé mimoškolské aktivity. Naša škola Vám tieto možnosti ponúka.

             

            Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2020/21 sa na našej škole uskutoční dvojakým spôsobom:

             

            1. Vyplnením elektronickej prihlášky.

              Prihlášku nájdete v ľavom menu na stránke školy v záložke „Elektronická prihláška“ v dňoch 15. až 17. apríla 2020.

                Alebo

            2. Osobnou účasťou (bez prítomností detí) dňa 15. apríla 2020 v čase od 13:30 hod. do 17:00 hod. v  priestoroch školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení (rúško, rukavice, pero). Pri zápise je zákonný zástupca povinný predložiť platný občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

             

            V prípade akýchkoľvek otázok a nejasností kontaktujte vedenie školy na telefónnom číslo 0911 902 787.

             

                                                                                 Mgr. Mária Lazorová, RŠ

             

          • OZNAM

          •  

             

             

            Opatrenia ministerstva školstva

             

             

             

            ·        Vyučovanie sa od 30. 3. 2020 prerušuje až do odvolania.

             

            ·        Ruší sa Testovanie 9 na tento školský rok.

             

            ·        Prihlášky na SŠ sa budú podávať do 15. 5. 2020 a nebude potrebné potvrdenie od lekára.

             

            ·        Prijímacie konanie na SŠ sa uskutoční najskôr 2 týždne od odvolania prerušenia vyučovania – do 30. 6. 2020.

             

            ·        Zápis do 1. ročníka ZŠ má byť realizovaný od 15. 4. – 30. 4. 2020, ale bez prítomnosti detí.

             

            ·        Ministerstvo školstva zriadilo vzdelávací portál www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie iné informácie.

             

            ·        Vyučovacie programy na stanici STV2 sa predĺžia zo súčasných 45 minút na 100 minút s dôrazom na žiakov so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami.

             

            Vážení rodičia,

             

            na budúci týždeň bude na webovej stránke školy a obce určený  dátum, čas a spôsob zápisu do 1. ročníka ZŠ.

             

            O pripravovaných zmenách a postupoch vo výučbe Vás budeme včas informovať.

             

                                                                                                                      Mgr. Mária Lazorová

                                                                                                                           riaditeľka školy

             

             

             

          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna žiakom 1. - 9. ročníka ​

          • Riaditeľka ZŠ v Kružlove oznamuje, že 13. 3. 2020 (piatok) poskytuje žiakom 1. – 9. ročníka riaditeľské voľno podľa §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov a ďalších závažných dôvodov, ktoré ohrozujú zdravie detí.

          • Školská jedáleň

          •  

            Nielen školská kuchyňa sa modernizuje a prispôsobuje novým trendom, ale aj školská jedáleň. Veselé farebné stoličky, stoly a pestrofarebné obrusy s radosťou pozývajú našich žiakov na obed. Veríme, že v tomto príjemnom prostredí im bude aj lepšie chutiť.          (JL)

             

          • Plavecký výcvik

          •  

            Súčasťou vyučovania telesnej výchovy v našej škole je plavecký výcvik v 3. - 4. ročníku a na druhom stupni v 5. – 6. ročníku. Žiaci absolvovali v krytom bazéne v Bardejove v rozpätí 5 dní plavecké lekcie, ktoré viedli skúsené inštruktorky plávania.

             

            Plávanie spestrilo výučbu telesnej výchovy, podporilo správne držanie tela, posilnilo imunitný systém a celkovú odolnosť organizmu žiakov.                                                       (JL)

             

          • Svet okolo nás

          •  

            Dňa 19. Februára 2020 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili projektu Svet okolo nás pod názvom Irán – zahalená krása. Aktuálne preberaná téma regionálnej geografie Ázie bola prezentovaná zaujímavo, pútavo vychádzajúc z dejín Perzskej ríše cez charakter a špecifiká prírodných pomerov, kultúry a náboženstvo málo známej ale prekrásnej krajiny. Žiaci mohli vstupovať do deja a zapojiť sa do  besedy, ktorú nakoniec doplnila informácia o pripravovanom ďalšom školskom projekte  o Číne, ktorá sa spracováva z materiálov, ktoré natočili ešte pred hrozbou, akou v súčasnosti je šíriaca sa vírusová choroba.

             

            Ďalšia akcia, ktorej sme sa zúčastnili v Bardejove bola návšteva Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove. Prezreli sme si priestory štúdia BTV. V pracovných dielňach si šiestaci vyskúšali šikovnosť pri šití ekologických vrecúšok na pečivo a zeleninu, ktoré by mali nahradiť mikroténové vrecúška, ktoré zaťažujú naše životné prostredie.

             

                                                                                                                                                           EM

             

          • Informácie pre rodičov k testovaniu T9 2020

          •  

            Dátum testovania: 1. apríla 2020 (streda)

             

            Náhradný termín:  15. a 16. apríla 2020 (streda, štvrtok)

             

            Organizátor:

             

            Testovanie T9-2020 organizuje NÚCEM / Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania/ z profilových predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika.

             

            Ciele testovania:

             

            Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov na výstupe zo stupňa ISCED 2, porovnať ich výkony v testoch a poskytnúť školám spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania. Výsledok žiaka slúži ako podklad pre prijímacie skúšky na stredné školy. Testovanie 9 zároveň slúži ako vstupné testovanie pre meranie pridanej hodnoty vo vzdelávaní na stredných školách. 

             

            Čas riešenia testov:

             

            Matematika - 90 minút

             

            Slovenský jazyk a literatúra - 70 minút

             

            Organizácia testovania:

             

            Viac informácií nájdete na www.nucem.sk

             

            Všetkým deviatakom prajeme pri testovaní veľa šťastia !

             

            Mgr. Ľudmila Rohaľová    
            koordinátor testovania T9- 2020