• Úspešní žiaci ZŠ Kružlov na OÚ

          • Vo štvrtok, 20. júna 2019 prijal starosta obce , pán Ing.  Jozef  Kmec,  PhD  v obradnej sieni OÚ Kružlov žiakov našej školy,  ktorí úspešne reprezentovali školu a našu obec v rôznych obvodných, okresných, krajských a celoslovenských súťažiach.  V krátkom družnom rozhovore sa žiaci pochválili so svojimi úspechmi a predstavili svoje plány do budúcna. Pán starosta im poďakoval za úspešnú reprezentáciu a poprial  veľa úspechov v ďalšej práci. Všetci pozvaní žiaci boli odmenení vecným darom  a následne sa podpísali do Pamätnej knihy obce.                                                                                      (LR) 

          • Exkurzia Osvienčim – Krakov

          •  

            Žiaci 7. - 9.ročníka sa vrátili do histórie a spoznávali krutosť 2.svetovej vojny. Navštívili sme koncentračný tábor Auschwitz ­Birkenau, ktorý bol najväčším nemeckým vyhladzovacím táborom. Auschwitz sa stal symbolom holokaustu.  

             

            Druhou našou zastávkou za históriou bolo mesto Krakov, prinieslo nám veľa nezabudnuteľných zážitkov. Už teraz sa žiaci tešia na ďalšie spoznávanie kultúry okolitých krajín.

             

            Mgr. A. Buliščaková

             

          • Oslava MDD


          •  

            Pri príležitosti MDD sa žiaci našej základnej školy dňa 5.6.2019 zúčastnili hudobno-zábavného  vystúpenia  dvojice ELO a TOM, v kultúrnom dome.  Humorné slovo a veselé pesničky rozveselili malých aj veľkých školákov .                                                                                                                           (LR)                                                                           

             

             

             

          • Obvodné majstrovstvá v brannom viacboji – Gaboltov


          •  

            28.5.2019 sa uskutočnili obvodné majstrovstvá v brannom viacboji trojčlenných družstiev. Pekné prostredie Farmy Gaboltov prispelo k vytvoreniu správnej súťažnej atmosféry.  Našu školu reprezentovali  3 trojčlenné družstvá: „C“ – Natália Rohaľová, Lukáš Kost a  Diana Lindnerová , „B“ – Nikola Homová, Bronislava Kostová a Jakub Bučko,  „A“ – Nikola Homová, Ján Lazor Surgent a Jakub Duleba, ktoré si zmerali sily v behu,  v určovaní azimutu, v zdravotnej a dopravnej výchove,  v hode granátom  na cieľ a v streľbe na body a na sklopné terče. Družstvo „A“ sa umiestnilo na výbornom 3. mieste a žiaci si odniesli medaily, diplomy a hlavne dobrý pocit z celého zápolenia.                                                                                                                                            (LR)

             

          • Škola v prírode


          •  

            V dňoch od 20. mája do 24. mája 2019 si žiaci 3. a 4. ročníka mali možnosť vyskúšať netradičnú formu vyučovania vďaka týždennému pobytu v škole v prírode na Sigorde, v penzióne Zelený Breh. Strach a obavy  veľmi rýchlo vystriedala zvedavosť a dobrá nálada. Pretože okrem pani učiteliek sa deťom venovali skúsené animátorky z cestovnej kancelárie Wachumba. 

             

            Každý deň sa začínal hudobným budíčkom a rozcvičkou. Nasledovali raňajky a upratovanie izieb. Pri bodovaní sa naozaj dbalo na to, aby si deti v izbách udržiavali čistotu a poriadok. Zvyšok dopoludnia deti strávili učením sa, aby nezabudli na to, že sú predsa len v škole. Po výdatnom obede a krátkej pauze určenej na oddych sa deti presunuli vonku, kde už na nich čakali úžasné animátorky Kaja a Domča. Vďaka nim deti zažili popoludnie plné zábavy, smiechu, napätia i adrenalínu. Do svojich izieb sa potom vracali unavení, niekedy aj špinaví, ale šťastní. 

             

            Týždeň strávený v náručí Slanských vrchov zbehol veľmi rýchlo. Deti mali možnosť vyskúšať si, aké je to byť bez rodičov, zažiť niečo nové, pozerať sa na ľudí a svet inými očami. Pozerať sa s láskou. Pretože WACHUMBA znamená LÁSKA.

             

                                                                                                                                              

             

          • Mladý záchranár civilnej ochrany – okresné a krajské kolo


          •  

             

            Aj v tomto školskom roku sa 17.5.2019  naši žiaci  „A“ – Jakub Duleba, Ján Lazor Surgent , Nikola Homová a Nikola Bučková , „B“ Diana Lindnerová, Bronislava Kostová,  Lukáš Kost a Jakub Bučko zúčastnili okresného kola SMZ  CO  okresu Bardejov.

             

            Súťažné zápolenie 22 družstiev preverilo vedomosti z prierezovej témy Ochrana človeka a prírody. Naši žiaci sa umiestnili na 4. a 11. mieste a družstvo A sa zúčastnilo aj krajského kola v Prešove na Sigorde, ktoré sa konalo 21.5.2019.                                                                                  (LR)

             

          • McDonalďs Cup 2018/19


          •  

            Obvodné kolo v minifutbale žiakov a žiačok 1. stupňa ZŠ sa konalo 3.5.2019 na umelej tráve Partizána Bardejov za nie veľmi priaznivého  počasia. 14 tímov chlapcov  ozdobovali aj dievčatá, ktoré svojou šikovnosťou často obrali chlapcov o loptu. Naši žiaci a žiačky sa umiestnili na 10. mieste.

             

                                                                                                                                                                                             ĽR

             

          • Popoludnie s Pippi Dlhou pančuchou

          •  

            Ste presvedčení o tom, že v škole je nuda? Že v škole vôbec nie je „sranda“? Že škola je len o učení? Ak áno, veľmi sa mýlite. A žiaci, ktorí sa zúčastnili zábavného popoludnia s Pippi Dlhou pančuchou, vám to môžu dosvedčiť. Vyskúšajte niekedy chodiť pospiatky, alebo gúľať jedným okom. Dokážete to?

             

                     Okrem zoznámenia sa s Pippi Dlhou pančuchou prostredníctvom čítania si žiaci mohli na vlastnej koži vyskúšať, aké je to byť na chvíľu Pippi. Najdôležitejšie informácie o nej vpísali do zábavnej tajničky a potom sa pokúsili Pippi aj nakresliť. V skupinách vznikli hotové umelecké diela!

             

                     Samozrejme, na deti čakali mnohé ďalšie aktivity, ktoré im vyčarili úsmev na tvári. A odmenou im bola drobná sladkosť a „medaila skvelého čitateľa“.

             

                     Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa nabudúce.

             

                                                                                                                  

             

          • Okresné kolo v malom futbale mladších žiakov ZŠ

          •  

            Dňa 25.4.2019 sa mladší žiaci našej školy zúčastnili turnaja o Školský pohár SFZ v Bardejove. 14 tímov z okresu v  jednotlivých vzájomných zápasoch ukázalo veľkú chuť  do hry a vyspelú hernú taktiku. Žiaci našej školy sa umiestnili na 5. mieste. Srdečne blahoželáme.    

             

                                                                                                                                                                                           ĽR

             

          • Deň narcisov

          • Aj tento rok sa naša škola dňa 11.4.2019 zapojila do verejnej zbierky Ligy proti rakovine. Pripnutím narcisu sme tak mohli vyjadriť svoju spolupatričnosť s onkologickými pacientmi. Žiaci deviateho a ôsmeho ročníka navštívili aj obyvateľov obce so žltými narcismi.  Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli na liečbu onkologického ochorenia.

                                                                                                                                                                      AB

          • OKRESNÉ KOLO PYTAGORIÁDY A MATEMATICKEJ OLYMPIÁDY

          • V dňoch 26. a 27. marca sa piati žiaci druhého stupňa ZŠ zúčastnili okresného kola Pytagoriády  v Bardejove.

            Dňa 9. apríla 2019 sa traja žiaci zúčastnili okresného kola matematickej olympiády v Bardejove, kde žiak 6.ročníka Daniel Homa sa umiestnil na 3. mieste a žiačka 8. ročníka Nikola Homová sa umiestnila na 2. mieste.

             Všetkým úspešným riešiteľom Pytagoriády a umiestneným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov aj v nasledujúcom školskom roku.

                                                                                                                                                                                      AM

          • O Z N A M

          •  

            o zápise žiakov do 1. ročníka ZŠ Kružlov

             

            na školský rok 2019/2020

             

             

             

            Milí rodičia budúcich prvákov!

             

            Vedenie školy Vás srdečne pozýva na slávnostný zápis dňa  15.4.2019 (pondelok) o 13:30 hod..

             

             

             

             

             

            Na zápis treba priniesť:

             

            • občiansky preukaz zákonného zástupcu
            • rodný list dieťaťa
            • odporúčame priniesť aj vyplnené tlačivá k zápisu (Zápisný lístok dieťaťa,  Žiadosť o odklad,  Žiadosť o predčasné zaškolenie), ktoré sú k dispozícii v MŠ, resp. v ZŠ Kružlov
            • v prípade, že nie je možné dostaviť sa na zápis v danom termíne, je možné dieťa zapísať do 30.4.2019 od 8:00 do 16:00 hod. v kancelárii riaditeľky školy

             

          • O Z N A M

          • Riaditeľka Základnej školy v Kružlove v súlade so zákonom č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa §150 ods.5)

                                                                                                poskytuje

            žiakom 5. – 8. ročníka dňa 03.04.2019 (streda) riaditeľské voľno z dôvodu plynulého a nerušeného organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania žiakov 9. ročníkov ZŠ.

            Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň sa žiaci 1. - 4. ročníka budú vyučovať podľa rozvrhu a bude v prevádzke  ŠJ aj ŠKD pri ZŠ.

            Poznámka:

            Prosíme žiakov 5. – 8. ročníka, ktorí chodia na obed do ŠJ, aby sa z obeda  na tento deň odhlásili.

                                                                                                                                                   RŠ

          • Matematický Klokan

          • Dňa 8. februára 2019, v sedemdesiatich ôsmich krajinách sveta, sa prihlásilo viac ako šesť miliónov žiakov do medzinárodnej súťaže Matematický Klokan. Ani naši žiaci neboli výnimkou a 21. marca 2019 sa jej zúčastnili od prvého až po šiesty ročník.  

            Veríme, že tak ako to bolo po minulé roky, tak aj v tomto ročníku Matematického Klokana budeme úspešní.                                                                                                        TG

          • Workshop finančnej gramotnosti


          • Dňa 21. marca organizovala Hotelová akadémia Jána Andraščíka v Bardejove Workshop finančnej gramotnosti pre žiakov deviateho ročníka základných škôl. Tento rok s témou „Dane“. Svoje vedomosti si overili trojčlenné družstvá v teste finančnej gramotnosti. Trojica Daniel Mokriš, Ján Lazor Surgent a Samuel Juhás obsadili pekné druhé miesto. Srdečne blahoželáme.

             

                                                                                                                                                    Mgr. A.Buliščaková

             

          • Okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • 15. 3. 2019 reprezentovali našu školu v okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín v Bardejove dvaja žiaci - Jozef Kmec (2. ročník) a Alexandra Nikulinová (5. ročník). Alexandra Nikulinová zaujala porotu natoľko, že si z Bardejova odniesla 1. miesto v II. kategórii v prednese prózy a postúpila do krajského kola tejto súťaže. Želáme jej veľa úspechov!

                                                                                                                               IO

             

          • Návšteva ZŠ v MŠ


          • Žiaci 2. ročníka ZŠ navštívili v stredu, 13. marca 2019, MŠ. Svojim kamarátom predškolákom chceli ukázať a porozprávať, čo ich čaká, keď sa z nich stanú školáci a čo všetko sa už v škole stihli naučiť. Zarecitovali im básničky, prečítali rozprávku o dráčikovi, a potom si spoločne pri hrách zaspomínali na „staré škôlkarské časy“.  

                                                                                                                                            JL

          • Plavecký výcvik

          • V mesiaci marci  žiaci 5. ročníka  s radosťou a nadšením  absolvovali plavecký kurz  v novom bazéne v Bardejove. Prebiehal pod vedením profesionálnych trénerov. Ceníme si ich prácu a zodpovedný prístup k žiakom.  Plavecká znalosť je pre žiakov nevyhnutná a potrebná pre ich zdravý vývin, podporuje otužovanie, psychohygienu a podieľa sa v plnej miere na výchove v kolektíve.      

                                                                                                                                                                  ML

          • Týždeň slovenských knižníc


          • Počas Týždňa slovenských knižníc navštívili žiaci 6. ročníka Základnej školy v Kružlove Okresnú knižnicu Dávida Gutgesela. Oboznámili sa nielen s priestormi a službami knižnice, ale aktívne sa zapojili aj do vzdelávacej aktivity a boli bezplatne zapísaní do zoznamu čitateľov okresnej knižnice.

                                                                                                                               IO